Glosar de termeni

A face channel – Este procesul prin care o entitate non-fizica, sau un inger, vorbeste printr-o fiinta umana. Fiinta umana traduce „pachetele de energie” pe care le comunica entitatea, in cuvinte pentru a fi auzite si citite de altii.

Adamus Saint-Germain – Un Maestru, un Inger, un Profesor/lnvatator din Consiliul Crimson, ce transmite acest program de invatare – Calatorul in Vis – prin Geoffrey Hoppe.

Ascensiune – Procesul de trecere dintr-o viata, in urmatoarea viata, in timp ce sunteti in acelasi corp fizic, dand nastere semintei divine din interior.

Aspecte – roluri diferite sau identitati diferite pe care noi, ca si Fiinte Creatoare le-am folosit pentru a raspunde la intrebarea: „Cine sunt eu?”. Noi toti cream aspecte ale noastre pentru a face fata diferitelor situatii in viata noastra (spre exemplu: copilul, parintele, vindecatorul, omul de afaceri etc.). Avem de asemenea multe alte aspecte din vietile trecute, din vise si din taramuri multi-dimensionale.
Aceste multiple straturi si nivele ale aspectelor pot cauza haos si confuzie pe masura ce se misca in interiorul si in afara constiintei noastre. Cu toate acestea, prin alegeri constiente, noi putem sa invitam aceste aspecte din nou ..acasa”, in interiorul nostru,
si sa devenim complet integrati.

Cauldre – Numele prin care Tobias il apeleaza pe Geoffrey Hoppe. Acesta nu este numele „spiritului sau”, ci mai degraba un fel de porecla pe care o foloseste Tobias. Se pronunta Ka-ool’-dra.

Calatorii in Vis – Ghizi pentru cei ce fac tranzitita (pentru nastere, moarte sau ascensiune).

Cercul Crimson – Un grup de oameni implicati in calatoria spirituala, ce se pregatesc sa devina invatatori pentru a-i indruma pe altii in aceasta calatorie.

Compasiune – Totala acceptare pentru noi insine sau pentru altii, iubire necondi ti onata.

Compromisul – a renunta la tine insuti, a nu fi autentic, a face compromisuri pentru a-i face fericiti pe ceilalti, pentru a-i multumi pe ceilalti.

Consiliul Crimson – Un ordin celest (angelic), ce-i include pe Tobias, Adamus Saint-Germain si alti ingeri ce ne asista in calatoria noastra.

Constiinta – A fi constient, constienta sau expansivitate. Constiinta activeaza energia si potentialele energetice in tot ce ne inconjoara.

Gnost – „Solutia creativa”, acea parte din noi care rezolva problemele dincolo de capacitatile mintii. Este al 4-lea „picior” care mentine „scaunul” uman in echilibru: mintea, corpul, spiritul si gnost-ul.

Integrare – Reprezinta procesul prin care aducem inapoi toate partile si piesele (aspectele) sinelui, prin alegere constienta, este respiratia acceptarii totale (a compasiunii); este confirmarea si urarea de bun venit inapoi, pentru tot ceea ce reprezinta fiinta noastra, cu intelegerea ca nimic nu a fost – sau nu este – „distrus”.

Kuan Yin – O entitate si o energie a compasiunii. Se mai intalneste scris – Quan Yin.
Dr. Norma Delaney (Aandrah) exemplifica energia si compasiunea lui Kuan Yin, in munca sa de facilitare.

Noua Energie – Reprezinta noua constiinta si energie a Pamantului, ce permite integrarea naturii noastre divine in natura umana. Este tranzitia de la fizica „dualitatii”, sau „2”, la „fizica quad (quad: fascicul de lumina cvadruplu)” sau energia lui „4”.

Podul de Flori – Ultima destinatie pentru o Calatorie in Vis; un loc pentru adevarata odihna, o adevarata pauza; adevarata casa angelica.

Punctul de Prezenta – „Voi” care sunteti in Momentul Acum; reprezinta punctul in care va confirmati pe voi insiva in Momentul Acum, ca Divini si Umani, facand alegeri constiente.

Saltul Euantic – Tobias a spus ca in data de 18 Septembrie 2007, umanitatea a experimentat un salt cuantic in constiinta; este momentul in care totul a inceput sa se miste cu o rata atat de rapida, incat constiinta nu mai urmeaza vechea cale liniara. In schimb, saltul cuantic al constiintei a permis iesirea la iveala a unui nou nivel de creativitate, de inventii, descoperiri stiintifice si transformare personala.

Shaumbra – Numele pe care Tobias il foloseste pentru a numi grupul de oameni ce trec prin procesul de trezire. Termenul are originea in perioada lui Yeshua ben Joseph (Isus), pentru a denumi oamenii (multi dintre ei fiind Esenieni) ce se adunau pentru intalniri spirituale. In traducere libera din Ebraica veche, prima parte a cuvantului Shaumbra este pronuntat „Shau-home”, insemnand casa sau familie. A doua parte a termenului este „ba-rah”, care inseamna calatorie si misiune. Cand sunt puse impreuna din aceste doua parti rezulta „shau-home-ba-rah”, insemnand familia ce este intr-o calatorie si experienta comuna. Tobias spune ca in timpurle biblice „o shaumbra” reprezenta, de asemenea, un fel de esarfa (sal) ce era purtata atat de barbati, cat si de femei. Aceasta avea o culoare specifica – rosu crimson (o nuanta de rosu intre rosu aprins si grena), oamenii anuntandu-se astfel intre ei, ca este timpul sa se intalneasca. Se pronunta „Sham-bra”.

Spatiul Sigur – Este un sentiment de echilibru deplin, incredere si acceptare a sinelui, fara ingrijorare sau frica. A fi intr-un spatiu sigur inseamna alegerea constienta de a respira adanc, de a fi total prezent in corp si de a fi conectat cu propria constiinta a lui „Eu Sunt”.

Standard – „a fi un Standard al Noii Energii”; o lumina calauzitoare; o persoana care arata potentialele luminoase pentru ceilalti. Un Standard este de asemenea un invatator, caci oamenii care sunt un Standard impartasesc celorlalti ceea ce au invatat din propriile experiente. Prin exemplul personal, persoanele care sunt un Standard ii inspira pe ceilalti sa vada ce se poate realiza.

Tobias – Tobias este o energie sau un spirit care face parte din grupul de invatatori spirituali numit Consiliul Crimson si care aduce mesaje si programe prin intermediul lui Geoffrey Hoppe.

Virusul Energiei Sexuale – Un virus al constiintei ce afecteaza fiecare zona a vietii si determina furtul de energie, manipularea, hranirea energetica, distorsiuni in relatii etc. Acest subiect este acoperit pe larg in cadrul Scolii Energiilor Sexuale, a lui Tobias.

Zidul de foc – expansiunea constiintei sau a cunoasterii dincolo de ea insasi; este o metafora pentru „portalul” care ne conduce de Acasa in Vid – care este acum universul nostru. Atunci cand esenta energetica a lui UNU a explodat I s-a expandat pentru a se descoperi pe sine si pentru a raspunde la intrebarea „Cine sunt eu?” – multe aspecte, sau scantei din Dumnezeu au fost create.

Zidul Scurt – „a sta in spatele zidului scurt” – reprezinta un termen utilizat pentru a descrie ceea ce inseamna a fi un observator al energiilor sau al circumstantelor, fara a fi prins in drama. Din acest loc se poate vedea intreaga „pictura” cu claritate si detasare.

Yeshua ben Joseph – Conform celor afirmate de Tobias acesta a fost numele adevarat al lui Isus, conform timpurilor biblice in care acesta a trait.