IMPRESII „SCOALA MISTERELOR”, Brasov, Mai 2010

Avand in vedere ca ne-am intors de curand de la Brasov, unde au avut loc doua scoli organizate de Cercul Crimson (www.crimsoncircle.com ) si anume „Scoala Misterelor” si programul de pregatire a profesorilor pentru Scoala – Sincronizarea in Noua Energie – consideram ca este potrivit sa va impartasim cateva din experientele noastre, traite in timpul acestor scoli.
Mai intai, cateva lucruri despre „Scoala Misterelor”:
Asadar, ca de obicei, cu 2-3 saptamani inainte de orice scoala a Cercului Crimson, participantii incep sa experimenteze tot felul de lucruri, ce aduc la suprafata probleme personale adanci pe care, apoi, in scoala, au ocazia sa le constientizeze si sa le integreze (a integra inseamna, in esenta, a echilibra).
La fel am patit si eu inainte de Scoala Misterelor, din luna mai de anul acesta.
In saptamanile premergatoare scolii am trait o succesiune de momente care, la prima vedere, ma bulversau si ma faceau sa ma intreb daca nu cumva eu, sau lumea incepem sa… innebunim cu adevarat! Incercam sa nu reactionez, ci doar sa observ evenimentele si sa simt ceea ce era starnit in mine. Cu toate acestea, au existat situatii in care eram pur si simplu fortata sa iau decizii noi. Acestea ma determinau sa ma framant o perioada deoarece simteam un „disconfort” provenit din faptul ca mintea imi spunea ceva iar inima altceva. Deci eram oarecum fortata (de sufletul meu) sa iau decizii ce nu se bazau pe o experienta anterioara, iar din acest motiv mintea transmitea semnale de frica sau disconfort. Totusi am spart acest tipar si tot ce am ales in aceasta perioada a avut la baza pornirea izvorata din inima mea. Astfel, am constientizat ca, de fapt, imi erau provocate sisteme de credinta adanci aflate pe nivele foarte subtile, pe care practic nu puteam sa le constientizez altfel, deoarece mental aveam impresia ca le rezolvasem deja.
Si,… ce sa vezi?!… In cadrul scolii, Adamus (Saint-Germain) a insistat mult pe subiectul Sistemelor de Credinta, cum ne cream realitatea din perspectiva lor si cum le putem schimba, rezultand pentru noi o noua realitate. In plus, mai toate intrebarile ce ma framantasera inainte de scoala, au fost puse, de asemenea, pe parcursul ei, si… coincidenta(?!)…, aproape toate erau legate de aceste sisteme de credinta, ce ne impiedica, de fapt, sa percepem lucrurile din afara „cutiei” in care am fost obisnuiti sa stam.
De exemplu, intr-un anumit moment al scolii am fost rugati sa ne intrebam care ar putea fi una din credintele noastre cele mai adanci si care ne saboteaza cel mai mult. Ce credeti ca a iesit la iveala?!?… – simtamantul ca nu sunt destul de merituasa pentru a primi mai mult in viata mea…si alte lucruri de genul acesta (oportunitati, energie care sa ma serveasca, etc.) In primul moment m-am surprins chiar pe mine…si nu-mi venea sa cred, dar asta era ceea ce simteam…Apoi, mi-am adus aminte ca inainte de scoala, cu ceva timp, o prietena mi-a facut un cadou destul de costisitor, pe care mi-l doream, de altfel… Mi l-a oferit cu toata dragostea, spunandu-mi ca eu ii oferisem mult mai mult, dar ca doreste sa onoreze prietenia noastra in acest fel. In primul moment chiar n-am stiut ce sa spun…M-am simtit coplesita si am inceput sa-mi fac tot felul de probleme, manifestand un disconfort vizibil…Intr-adevar, imi era foarte greu sa primesc… si mult mai usor sa dau eu…
I-am spus ca-i multumesc mult dar ca nu stiu inca daca-l pot primi…
Dupa cateva zile, in care m-am simtit…oribil…am spus stop tuturor acestor framantari si m-am intrebat : Oare, pot sa-mi permit sa si primesc, nu doar sa dau?… Pot sa primesc, in acest fel, dragostea celor din jur si tot felul de energii ce vor sa ma serveasca?!..In final m-am dus la prietena mea, am imbratisat-o si i-am spus ca primesc din toata inima si cu toata recunostinta iubirea si darul ei!
Alesesem sa primesc darul, cu mult mai multa apreciere de sine pentru mine, constientizand ca, intr-un fel sau altul, eu activasem acel potential si ca in mod asemanator, pot veni catre mine o multime de alte oportunitati pe care pot alege sa le vad…, sau nu.
Totodata, mi-am dat seama ca, tinand inchisa portita catre „a primi”, in general, nu faceam altceva decat sa sustin frici adanci al caror mesaj era – vulnerabilitate, pierderea controlului asupra unor situatii, pierderea unui oarecare ascendent asupra celorlalti, etc. Eram uluita cate sentimente puteau sa nasca aceste frici si cat de mult ma limitau. Toate aceste sentimente izvorau din partea mea umana si din mintea mea, pentru ca acestea fusesera experientele din trecut. Pot sa-mi dau voie sa am o experienta noua?!…
Sistemele de Credinta pot fi asemuite cu niste „semnale radar”, ce „cheama” energiile din Univers, pentru sustinere si validare. Aceste semnale sunt asemenea magnetilor si atrag energiile in vederea sustinerii credintelor respective. Chiar daca nu ne dam seama, concret, ceea ce ne tine blocati, este de ajuns sa facem o alegere constienta de a elibera tot ceea ce nu ne mai serveste. Aceasta decizie, pur si simplu, sparge hipnoza ce ne tine blocati in constiinta de masa, schimband structura acestei matrice si activand, in acest fel, potentialul ca alti oameni sa aleaga acest lucru.
De indata ce te deschizi catre aceste potentiale este important sa permiti energiilor sa curga, atat inauntrul cat si in afara ta, ca si respiratia.
Respiratia este exemplul perfect pentru a face acest lucru, deoarece ne arata cum aerul intra in corp, il serveste si apoi iese din el. Respiratia reprezinta conectarea la fluxul permisiunii pentru tot ceea ce dorima sa cream. Ea nu se blocheaza doar pe inspiratie sau expiratie ci este o curgere continua – de a primi si a da.
La fel este si cu Sistemele de Credinta – le putem aduce in constiinta noastra, pentru a ne servi, apoi le putem da drumul, fara a le lasa sa se blocheze in realitatea noastra.
(pentru cine doreste sa aprofundeze aceste informatii si experiente recomandam Scoala Sincronizarea in Noua Energie – a se vedea CALENDARUL evenimentelor din site)
In final as vrea sa va spun ca „Scoala Misterelor” s-a incheiat cu intrebarea:
CE VA DORITI, CU ADEVARAT?
Pe langa multele raspunsuri venite din audienta, Adamus a sugerat ca acum traim un moment, in viata noastra, cand este important sa ne dorim si CLARITATE. Dupa ce ne-am clarificat legat de ceea ce ne dorim cu adevarat, sa anuntam Universul despre ceea ce vrem, cu fermitate si incredere. Daca spun ca „Si Eu Sunt Dumnezeu, de asemenea” pot crede acest lucru cu fiecare atom al fiintei mele? Iar daca cred, cum manifest in viata mea aceasta credinta?!
„Spirit cannot be defined, it can only be experienced” – Adamus (S.G.)
(Spiritul-Dumnezeu nu poate fi definit, el doar poate fi experimentat.)
Posted in Blog Respiratia Constienta.