THE SHIFT – SCHIMBAREA

 S C H I M B A R E A

                de  JIM SELF

 

 Ce este…

De ce se intampla…                                                                                                                                                                          

Cum urmeaza sa te afecteze pe tine   si

Stapanirea Alchimiei

       

Dedicata tuturor celor care intreaba si permit.

www.MasteringAlchemy.com

© Mastering Alchemy, Jim Self, 2009

Capitolul 1 ~~~

Schimbarea. Ce este?

Am auzit cu totii despre „Schimbare” de mult si este greu de crezut ca in sfarsit este aici! Dar ce se schimba, mai exact? Din ce iesim? Catre ce ne indreptam? Si – mult mai important – ce diferenta va crea acest lucru in lumea ta… in viata ta… in familia ta… pentru cei dragi tie… si pentru tine?

 

Ai observat ca…

Timpul pare a se accelera?

Amintirile tale nu mai sunt atat de clare, asa cum obisnuiau sa fie?

Lucruri pe care credeai ca le-ai rezolvat, apar adesea la suprafata?

Si nimic nu pare sa mai functioneze in modul in care erai obisnuit/a?

Nu esti singur/a!

Daca ai auzit oameni vorbind despre trecerea de la Dimensiunea a 3-a, la cea de-a 5-a, dar nu ai nicio idee despre felul in care se va petrece, sau ce schimbari specifice va aduce acest lucru, sau chiar ce inseamna Dimensiunea a 5-a – nu esti singur/a (aici). In plus, nu este un accident (o intamplare) ca citesti aceasta carte, in acest moment. A fost scrisa pentru tine.

Scopul acestei carti este dublu: mai intai, de a-ti prezenta o serie de informatii pe care, in cea mai mare parte le stii deja, dar poate ca nu esti constient/a ca le stii. Si, in al doilea rand, de a-ti prezenta un set de unelte, abilitati si oportunitati ce-ti vor permite sa-ti construiesti o platforma pentru a sari din inconstienta Dimensiunii a 3-a, in constienta unei dimensiuni mai inalte si complet realiniata cu cel ce esti, cel care intotdeauna ai fost, dar nu iti amintesti in acest moment…

De fapt, este foarte simplu sa creezi fericire, abundenta si o stare de bine in viata ta. Asa cum se intampla cu multe aspecte ale vietii, ceea ce pare simplu este uneori cel mai greu de inteles. De exemplu, formula celor 4 pasi ai creatiei este cu adevarat simpla:

1.Creaza o Intentie

2.Plaseaza-ti Atentia pe Intentia ta

3.Adauga o emotie, ca aceea de a fi fericit, amuzat sau captivat de ceea ce-ti atrage atentia si

4.Universul, prin Legea Atractiei, iti va da exact ceea ce a reprezentat obiectul Atentiei tale.

Treaba ta este sa-l primesti… sa-i permiti sa vina la tine… sa-ti dai voie sa ai ceea ce tocmai ai cerut.

Cu alte cuvinte, „Cere si iti va fi dat”.

Asadar – de ce, cei mai multi dintre noi nu suntem capabili sa urmam aceasta formula simpla pentru a ne crea vietile dorite?

Zgomotul dimensiunii a treia creaza o mare distragere, atragandu-ne atentia in trecut sau proiectand-o in viitor, acolo unde locuiesc frica si nelinistea. Atunci cand emotii precum ingrijorarea, indoiala si lipsa ies la iveala, a ne mentine atentia pe intentia noastra de a fi fericiti devine foarte provocatoare. Legea Atractiei ne da exact lucrul (sau situatia) pe care ne-am plasat atentia; ea nu intelege: „Doar da-mi lucrurile bune”. Prin urmare, felul in care ne traim emotiile si gandurile este felul in care Universul percepe ceea ce noi cerem. „Cere si vei primi”.

Este un Shift, o transformare, se intampla o schimbare MARE si reala

Aceasta Schimbare, care e pe drum, afecteaza fiecare aspect al realitatii noastre tri-dimensionale. Aceasta Schimbare este atat de cuprinzatoare, incat imaginatia noastra limitata nu poate intelege tranzitia si schimbarile in mijlocul carora ne aflam acum. Schimbarea afecteaza fiecare aspect al vietii de pe aceasta planeta – structurile noastre politice, sociale si economice, mediul, institutiile si razboaiele, modul in care ne vedem relatiile, munca noastra. In mod simplu, luati in considerare fiecare gand pe care il gandim si fiecare sentiment pe care-l simtim. Se transforma timpul, memoria noastra, ADN-ul nostru, conectarea cu corpurile noastre fizic si emotional, credintele noastre, perceptiile noastre privind ceea ce este bine si rau, corect si gresit. In mod special, acest Val al Schimbarii ne afecteaza constienta a ceea ce este posibil. Ne ofera o intelegere noua si bogata, instructiuni si posibilitati asupra modului in care sa traim din nou in armonie unul cu celalalt, cu mediul si cu Tot Ceea Ce Este.

Totusi, intre locul in care existam in mod curent si aceasta Dimensiune inalta a „Raiului pe Pamant”, unde vom ajunge in curand, este un interval…

Devenind constienti ca devenim constienti

„Schimbarea in constiinta” care se petrece acum este o schimbare majora chiar in esenta modului in care percepem lumea noastra. Multi dintre noi, jucand acest joc al vietii, am incercat sa ne ajustam pentru a fi adecvati cu el si am urmat regulile. Am incercat sa ne cream o viata mai buna pentru noi si familiile noastre. Totusi, in goana noastra de a crea mai mult pentru noi – o casa mai mare, o masina mai buna, un salariu mai mare, etc., multi dintre noi am observat ca de fapt am creat mai putin. Avem mai putin timp de petrecut in acea casa mare, mai putin timp de a ne bucura de compania familiei si a prietenilor si mai putine oportunitati de a aprecia un apus de soare, sau de a ne oferi placerea frumusetilor naturale ce ne inconjoara. Multi oameni au inceput sa simta ca ceva nu este in regula, ca ceva de valoare s-a pierdut. Ceea ce lipseste cu adevarat, fie ca suntem sau nu constienti de asta, este o parte a „noastra” pe care am pierdut-o de-a lungul drumului, iar la sfarsitul unei zile, lucruri ca „mai mult”, „mai mare” sau „mai bun” inca nu ne sunt suficiente. Ne-am deconectat de ceea ce ne hraneste cu adevarat si asta ne-a lasat bolnavi, nefericiti emotional, epuizati mental si neclari din punct de vedere spiritual privind cine suntem cu adevarat.

Aceasta incepe sa se schimbe acum.

Pe masura ce tot mai multi dintre noi se trezesc, incepem sa ne reamintim cine suntem. Recunoastem dezechilibrele din vietile noastre si ne intrebam: „Ce este cu adevarat important pentru mine?  Ce ma face cu adevarat fericit?” Raspunsul nu este gasit prin obtinerea a tot mai mult din lumea din afara noastra, ci prin dobandirea a tot mai mult de la „mine” cel din interior.

In graba noastra catre varf am lasat o parte din noi in urma. Am schimbat respectul pe competitie, amabilitatea pe avantaj si a da pentru a lua. Am pierdut legatura cu „Indrumarea noastra Interioara”, care ne-a directionat intotdeauna catre un loc mai inalt si mai aliniat (cu noi insine). Acest loc mai inalt este un loc in care cooperarea, sustinerea si intelegerea creaza o incredere adanca, prietenie si compasiune.

Schimbarea se petrece in Inimile TUTUROR oamenilor si milioane incep sa se trezeasca. Este o „trezire a constiintei!” Are loc de la un capat la altul al lumii in fiecare oras si sat si in Inima fiecarui copil, femeie si barbat. Gasim o noua pasiune in interiorul nostru si incepem sa recunoastem ca cine suntem noi conteaza. Noi TOTI contam si noi TOTI avem o contributie de adus. Aceasta trezire in constiinta nu are limite. Este o schimbare ce ne conduce pe noi toti intr-o constienta dimensionala mai inalta; intr-un mod de viata mai inalt, mai aliniat (cu noi insine). „Devenim constienti ca devenim constienti”.

Noile Valuri de Lumina

Doua Valuri masive de Lumina si Energie se misca prin Univers, pe intreg Pamantul si prin fiecare din noi. Aceste Valuri ale schimbarii lucreaza impreuna intr-o sincronizare perfecta, facand ca totul sa evolueze intr-o constiinta mai inalta.

Un Val se extinde in afara, in exterior, precum o unda crescatoare ce se deplaseaza pe suprafata unei ape, dispersand din ce in ce mai multa Lumina, cunoastere si intelepciune, deschizand portaluri, ce se expandeaza in acelasi mod, catre evolutie si o constiinta mai inalta. Acest Val schimba (transforma) constiinta de masa de la perspectiva tri-dimensionala, prin cea de-a patra, catre perspectiva penta-dimensionala (dimensiunea 5). El creaza o comunitate penta-dimensionala a constiintei mai inalte pe Pamant, ce ne realiniaza cu Tot Ceea Ce Este.

Pe masura ce acest prim Val se accelereaza, este fascinant de observat modul puternic si pozitiv in care ne afecteaza. Acest val ne ofera alegeri si ne prezinta posibilitati ce nu au fost disponibile inainte. De asemenea, el creaza posibilitatea ca cel de-al doilea Val sa debloce tot ceea ce ne-a tinut prinsi (captivi) in dimensiunea a treia.

Al doilea Val opereaza foarte diferit fata de primul. Rolul sau este acela de a crea armonie. Totusi, pentru a atinge armonia, tot ceea ce nu este Lumina, tot ceea ce nu exista in starea-de-bine si echilibru, se destabilizeaza, se dizolva si este curatat, indepartat. Tot ceea ce nu este aliniat (cu noi insine) in vietile noastre este dezagregat si eliberat.

Acest Val elibereaza toate tiparele disfunctionale pe toate nivelurile. Tot ceea ce se afla in lipsa de integritate se va dizolva pentru a fi inlocuit cu noi tipare de energie, Lumina, cunoastere si intelepciune, ce sunt disponibile in cadrul primului Val. Pe scurt, pe masura ce un Val de Lumina goleste „vasul” (care suntem fiecare dintre noi), celalalt Val de Lumina il reumple.

Valurile transformatoare permit tuturor (oamenilor) sa se re-calibreze, re-conecteze, re-alinieze si sa-si re-aminteasca cine sunt si ce au venit sa desavarseasca aici cu adevarat.

Ca un tsunami, aceste Valuri cresc in intensitate in mod semnificativ. Vom asista la tranzitii imense (plecari prin moarte) in lunile si anii ce vin.

De ce se intampla toate astea acum?

Toate acestea se intampla acum deoarece noi am cerut ca ele sa se intample. Se intampla acum, de asemenea, pentru ca am reusit, intr-un mod extraordinar, indeplinirea a ceea ce am venit aici sa ducem la bun sfarsit prin jucarea acestui Joc al dimensiunii a treia. Iar acum este timpul sa ne reamintim, sa ne re-intoarcem Acasa in Inima Creatorului, in Tot Ceea Ce Este. Prin urmare, ar trebui sa fiti fericiti? Da! Ar trebui sa fiti entuziasmati? Da! Este simplu? Da! Va fi usor? Nu chiar… dar nu trebuie nici dificil sa fie.

Traim timpuri tulburatoare si pentru a face aceasta tranzitie cit mai usoara posibil, vom avea nevoie de cateva insusiri si unelte noi pentru a ne ajuta sa calatorim pe aceste Valuri cu usurinta si gratie. De asemenea, vom avea nevoie de o noua intelegere a modului prin care sa percepem diferit mediul inconjurator (realitatea) si cum sa alegem realitatea pe care dorim s-o experimentam.

Capitolul 2 ~~~

Cum ar Putea Sa Te Afecteze pe Tine

Timpul se scurge mai repede

Multi oameni nu sunt acum constienti de natura exacta a schimbarilor pe care le experimenteaza, dar ei observa efectele acestor schimbari. De exemplu, daca este pusa intrebarea: „Credeti ca timpul se scurge mai repede?” O mare parte din ei vor spune „Da, este ca si cum tocmai m-am dat jos din pat dimineata si, inainte sa-mi dau seama de asta, sunt gata sa merg la culcare din nou. Unde a fugit ziua?”

Timpul este legat mai mult de ritmurile si ciclurile mentinute de cele patru corpuri mai joase ale noastre decat de ceasul de pe perete. Pe masura ce aceste doua Valuri masive de Lumina curg in interior, prin si de jur imprejurul nostru si al Pamantului, se schimba toate punctele de referinta prin care am ajuns sa ne cunoastem pe noi.

Prima schimbare care se petrece are loc in campurile magnetice ale Pamantului. Valurile de Lumina altereaza (modifica) campurile magnetice ce inconjoara Pamantul, determinand slabirea, deteriorarea si schimbarea lor. Pe masura ce campurile magnetice ale Pamantului se schimba, sunt modificate de asemenea si campurile magnetice, ciclurile si ritmurile din interiorul corpurilor noastre spiritual, mental, emotional si fizic. Unele cicluri se accelereaza, in timp ce alte cicluri si ritmuri se incetinesc. Prin urmare, conceptul nostru asupra timpului este modificat, pe masura ce Valurile de Lumina trec prin fiecare din noi, schimbandu-ne ritmurile si ciclurile interioare.

Cu toate acestea, senzatia interioara este aceea ca timpul curge mai repede, noi, de fapt, pierzand timp; timpul nu se scurge mai repede, ci mai degraba colapseaza intr-un singur moment al Timpului Prezent, ACUM.

De exemplu, daca iti ia cinci minute pentru a merge din punctul A in punctul B si ai facut asta in fiecare zi a vietii tale, obisnuiai sa ai o senzatie a corpului fizic care-ti spunea cam cat iti va lua sa acoperi distanta. Insa, pe masura ce timpul colapseaza, ai mai putin timp pentru a parcurge distanta dintre punctele A si B, asa incat acum ai o senzatie fizica ce-ti spune sa mergi mai repede pentru a acoperi distanta, chiar daca ceasul iti arata ca ti-a luat tot aceeasi cantitate de timp. Ceea ce se intampla este ca mecanismul tau senzorial intern iti spune ca timpul se scurge mai repede deoarece constati ca acum trebuie cumva sa te grabesti pentru a ajunge in acelasi loc, in acelasi timp masurat de fapt de ceasul tau.

Pe masura ce Valurile de Lumina ne schimba ritmurile interne, ele ne aduc astfel din ce in ce mai aproape de Timpul Prezent. Acesta este singurul loc din timp in care noi existam, iar campurile noastre magnetice interne slabindu-se, ciclurile si ritmurile incep sa se re-aliniaze cu aceasta curgere unica a constiintei. Bioritmurile noastre, bataile inimii si pulsurile sistemului de meridiane, incep toate sa se alinieze intr-un ritm unic, cu bataia de inimia a Pamantului. Toate acestea intamplandu-se, amintirile noastre, gandurile, emotiile si credintele ce nu sunt aliniate cu constiinta mai inalta a starii-de-bine, vor disparea.

Unul din Valuri indeparteaza multe din amintirile trecutului nostru; toate acele vechi neintelegeri, momente stanjenitoare si experiente dureroase, stocate in mod inconstient in memoria noastra, care nu au deaface cu cel ce suntem noi si, prin urmare, nu au valoare in momentul prezent. Simutan, celalalt Val de Lumina extinde gama (campul) posibilitatilor in fiecare din realitatile noastre, in acest fel oferindu-ne mai multe alegeri si oportunitati de a ne experimenta pe noi insine, in intregime.

Pierzandu-ne amintirile (memoria), castigandu-ne adevarul

Te-ai observat incepand sa spui ceva, dar realizand adesea ca nu-ti poti gasi cuvintele pentru a completa propozitia? Sau ca nu-ti amintesti care este cuvantul pentru lingura pe care o tii in mana? Daca ti se intampla asta, nu te alarma. Nu esti singurul/a care are aceasta experienta. Si nu, nu este Alzheimer si nu are nimic deaface cu genul tau, varsta sau cultura (in care traiesti).

Scopul acestui al doilea Val de Lumina este de a indeparta tipare vechi, credinte, ganduri si emotii pe care le avem si care nu sustin starea noastra de bine. Pentru ca nu am stiut ce sa facem cu insultele sau invalidarile (infirmarile) pe care le-am primit pe masura ce cresteam, am invatat sa punem deoparte gandurile si emotiile  inconfortabile si neincurajatoare pe care le experimentam. Facand asta, am ales sa ne dam pe noi insine laoparte, impreuna cu adevarurile si credintele pe care le avem in mod natural in starea-de-bine si in locul lor sa alegem sa credem opiniile altor oameni.

Pe masura ce incepem sa ne trezim si sa ne amintim cine suntem, multe din vechile noastre ne-adevaruri, tipare de credinte ne-aliniate, incep sa ne paraseasca. In acest proces ne pierdem multe din amintirile noastre si punctele de referinta pe care ne-am construit realitatea tri-dimensionala. Acestea dispar deoarece nu putem sa luam cu noi, in aceasta calatorie, gandurile, credintele si emotiile noastre negative. Al doilea Val de Lumina le indeparteaza din constiinta noastra. Pe masura ce aceste puncte de referinta inconstiente, care ne sustin simtul lipsei, sunt curatate (din constiinta), cuvinte simple precum „lingura”, sunt prinse uneori in aceasta curatare a tiparelor.

Nu este nimic sfaramat, este vorba doar despre faptul ca incepe sa dispara cine Nu suntem si cine nu am fost niciodata.

In mod simultan, primul Val de Lumina trece prin noi, expandandu-ne constienta si intelegerea a cine suntem, a cine am fost intotdeauna. Aceasta intelegere nu este localizata in mintea noastra analitica, rationala. Este centrata in campul nostru de perceptie mai larg din cunoasterea noastra, in constiinta noastra mai inalta si in Sistemul nostru Intern de Ghidare ce se gaseste in Inimile noastre. Pe masura ce incepem sa ne amintim cine suntem,  incepem sa renuntam (sa dam drumul) la cine-nu-suntem si, desi a renunta la cine-nu-suntem este ceea ce ne dorim, a renunta la credintele, gandurile si conceptele noastre asupra lumii poate fi o experienta deloc usoara.

Transformarea care se petrece in noi ne schimba gandurile si credintele, ne schimba modul in care experimentam lumea din jurul nostru. Pana acum, cei mai multi dintre noi ne-am evaluat prin perspectiva lumii exterioare. Credintele noastre despre cum aratam, despre ceea ce e de acceptat, ceea ce gandim si cum actionam au fost influentate si stabilite de lumea tri-dimensionala din afata noastra.

Gandurile noastre ne creaza credintele, acestea ne creaza obiceiurile, iar obiceiurile ne creaza vietile. Prin urmare, credintele ne conecteaza gandurile ce alearga prin experientele noastre, formandu-ne concluziile. Totusi, multe din gandurile pe care le gandim si credintele pe care le mentinem nu sunt de fapt propriile noastre ganduri sau credinte; ne-au fost date de mama, tatal, profesorii, preotii si de realitatea tri-dimensionala din afara noastra.

Nu este vorba ca mama, tatal, sau oricine altcineva din jurul nostru ne-au expus acele lucruri in mod intentionat, pentru a ne induce in eroare (a ne indruma gresit); in mod simplu, ei ne-au transmis ceea ce parintii lor si parintii parintilor lor (impreuna cu cea mai mare parte a societatii) i-au invatat sa accepte ca si „adevar”. Crescand, multi dintre noi, poate am simtit intuitiv ca ceea ce altii au acceptat ca fiind „adevarul” lor, nu este „in regula” si pentru  noi, insa opiniile acceptate prin consens reprezinta ceva foarte puternic. Nu este usor sa te ridici impotriva unui grup, sa te certi cu cei mai in varsta, sau cu cei dragi. In consecinta, multi dintre noi au invatat sa „intre in linie”(sa se conformeze) , sa-si reprime simtirea intuitiva si sa-si reduca la tacere sentimentele. In acest proces am devenit amortiti. De aceea, atat de multi oameni sunt nefericiti astazi, insa fara sa aiba vreo idee de ce. Asta se intampla pentru ca au pierdut legatura cu propriul lor sistem interior de ghidare.

Acum, pe masura ce incepem sa ne trezim, o noua cunoastere se dezvaluie in interiorul nostru. Incepand sa ne cautam propriul adevar si sa pasim pe calea noastra unica, multi dintre noi incepem sa realizam ca exista mult mai mult in ceea ce suntem, decat ne-a facut sa credem lumea exterioara. Pe masura ce privim in interiorul nostru, incepem sa ne dam seama ca suntem multi-dimensionali, fiinte spirituale capabile sa se alinieze cu un Adevar mai Inalt. In timpul acestei transformari, incepem sa recunoastem ca propriul nostru adevar este cel ce ne creaza fericirea, succesul, o sanatate echilibrata, adaugand simplitate drumului vietii noastre.

In trecut, doar cateva suflete au experimentat acest Adevar Inalt. Acum, insa, acest adevar s-a transformat intr-o aventura ce este cautata de multi. Datorita tie si multor altora, care se trezesc acum, o noua constiinta se dezvaluie! Lumea tri-dimensionala care a fost definita de adevarurile, structurile si credintele celor din jurul nostru nu mai functioneaza si se dizolva. Experimentam o schimbare  imensa, o accelerare a constientei lucide.

O mare Trezire!

Capitolul 3 ~~~

Ce Sunt dimensiunile a Treia si a Patra?

Multi stim, sau simtim in mod inuitiv, ca are loc o restructurare sau o miscare, dar putini dintre noi au informatii suficiente care sa dea un sens celor ce simtim. In mod simplu, iesim din realitatea dimensiunii a treia, trecand prin a patra si indreptandu-ne catre dimensiunea a cincea.  Dar ce sunt dimensiunile?

Ele nu reprezinta locuri, ci mai degraba niveluri de constiinta, fiecare cu caracteristicile sale si modurile proprii de gandire, simtire si experienta. Prin intelegerea aspectelor, regulilor si structurilor dimensiunilor a treia si a patra ne oferim oportunitatea de a parasi zgomotul si structurile rigide ale dimensiunii a treia si de a patrunde in setul de alegeri mult mai fluid, continut de dimensiunea a patra.

Pentru a simplifica lucrurile, sa consideram dimensiunile a treia si a patra ca fiind niste cutii. Aceste doua cutii se intind una peste alta, permitandu-ne sa ne miscam dintr-una in cealalta. De fapt, am trait in dimensiunile a treia si a patra in mod simultan mai bine de 60 de ani (ultimii 60 ani). Una din cutii contine zgomot, rigiditate, stari emotionale inconfortabile, in timp ce cealalta contine alegere, frumusete, starea-de-bine si apreciere. Te-ai experimentat pe tine in interiorul ambelor cutii. Insa, fara o definire exacta a ceea ce se intampla in fiecare cutie, devine dificil sa te intelegi si  sa te administrezi cu maiestrie pe tine insuti, chiar in situatiile cele mai bune.  Prin cunoasterea diferentelor dintre cele doua cutii, o persoana poate alege sa-si traiasca viata pe care si-o doreste, in loc sa reactioneze  in mod simplu, la ceea ce aduce viata la usa sa, in fiecare dimineata. Prin descrierea caracteristicilor fiecarei cutii, putem dezvolta o intelegere mai buna a felului in care sa facem alegerile.

Capitolul 4 ~~~

Cutia si Structurile Dimensiunii a treia

Forma

Mai intai, Pamantul, muntii, raurile, lampa, scaunul si florile ce ne inconjoara nu reprezinta dimensiunea a treia. Acestea sunt aspecte ale Formei. Forma este rezultatul densitatii. Forma are infatisare, substanta (masa), textura (structura, tesatura) si greutate, care exista in ambele dimensiuni – a treia si a patra.

Iata prima piesa folositoare care nu este evidenta. Forma este continuta, de asemenea, in interiorul gandurilor si emotiilor noastre, desi nu sunt percepute ca densitate fizica grea, gandurile urate vor produce un raspuns. Aditional, gandurile frumoase, luminoase, diafane (inalte), vor produce o simtire foarte diferita, sau un raspuns.

De exemplu, ati aceptat vreodata opinia cuiva ca ati facut ceva „gresit”, sau ati fost blamat pentru ceva si apoi v-ati observat miscandu-va de colo colo cu un sentiment de disconfort greu, sau de vinovatie? Aceasta vinovatie sau blamare se numeste forma-gand. Modul in care alegi sa observi si sa mentii aceasta forma-gand va influenta starea ta mentala, emotionala si chiar starea ta fizica. De asemenea, iti va influenta (determina) abilitatea de a-ti crea cu succes viata, sau nu.

Gandurile grele, incarcate emotional, sunt continute in realitatea dimensiunii a treia, pe cand formele gand frumoase, luminoase, diafane, sunt continute in dimensiunea a patra.

Trei aspecte ale dimensiunii a treia

Haideti sa exploram caracteristicile pe care le putem gasi in dimensiunea a treia. Reamintiti-va ca aceasta reprezinta o cutie ce contine o portiune a experientei voastre de viata.

Pentru a intelege in intregime despre ce este vorba, ne este de folos sa intelegem „Legea Atractiei”. Acum, a-ti putea spune, „Dar eu stiu deja totul despre Legea Atractiei”. Insa, a crede ca stii „Legea Atractiei”, fata de a trai „Legea Atractiei”, reprezinta doua experiente foarte diferite.

„Legea Atractiei” spune: „Ceea ce face obiectul atentiei tale, Eu, Universul, care te adora, iti voi oferi”. Legea Atractiei este atat de importanta pentru ca reprezinta fundatia a TOT ceea ce ai experimentat vreodata.

Legea Atractiei nu intelege cuvinte. Ea nu intelege „te rog” si „multumesc” in Engleza, Franceza, sau in oricare limba. Legea Atractiei intelege gandul si vibratiile emotionale pe care le mentii, constient si inconstient. Daca tu crezi ca ceva este sau ca ceva nu este, Legea Atractiei va raspunde corespunzator (cu ceea ce crezi). Daca iti amplifici gandurile sau credintele cu o incarcatura emotionala, Legea Atractiei iti va oferi mai mult din acelasi lucru, intr-o forma rapida si completa. Pe ceea ce-ti focalizezi atentia, completat de o incarcatura emotionala este ceea ce vei primi. Absolut garantat.

Timpul in dimensiunea a treia

Cea mai mare parte a omenirii a fost invatata si crede ca timpul este constant (imobil) si liniar – trecut, prezent, viitor si apoi urmeaza moartea. Desi aceasta este credinta general acceptata, ea este incorecta. In dimensiunea a treia timpul opereaza ca o bucla (arc). Consta intr-o curgere de ganduri si experiente pe care le etichetam ca pozitive sau negative. Fie una, fie alta, adoptam aceste experiente si speram ca se vor repeta, sau le rezistam si speram ca nu se vor repeta. Pentru a mentine lucrurile simple, luam experientele noastre trecute si le proiectam in viitor, iar apoi intram intr-o astfel de experienta din momentul timpului viitor-prezent pentru a o simti in totalitate din nou, intr-o forma, marime (dimensiune)  sau culoare diferite.

Permiteti-mi sa va dau doua exemple. Mai intai, sa presupunem ca mi s-a spus – daca voi deveni avocat, profesor sau asistent medical, voi avea succes si voi fi fericit. Desi am simtit in interior ca acest lucru nu este corect pentru mine, l-am acceptat. Am luat apoi aceasta informatie si am asezat-o in fata mea, urmarind aceasta  credinta in viitor. O credinta este rareori experimentata in momentul prezent, in schimb ea fiind proiectata in viitor.

In al doilea rand, iar acesta este probabil un exemplu mai important, sa presupunem ca am avut odata o relatie care a fost cea mai buna dintre toate… pana cand n-a mai fost asa. Iubitul/a m-a parasit, spunandu-mi ca am fost o persoana ingrozitoare, ca n-am avut niciodata succes, ca n-am fost dragut/a si ca nu am avut nimic de oferit pentru a crea o relatie de succes cu el sau ea. Am fost ranit. M-am simtit respins si am intrat intr-o stare adanca de mahnire. Desi am incercat sa depasesc experienta, nu am putut sa o uit si nici sa inteleg cum am putut sa fiu o astfel de persoana ingrozitoare. In cele din urma, am luat decizia ca am fost OK, cel putin la suprafata si n-am mai vrut sa intalnesc pe cineva asemanator din  nou, pentru ca nu mai vroiam sa fiu ranit/a din nou. Asa incat am strigat catre Univers, „Doamne, nu mai permite sa mi se intample o astfel de experienta vreodata. Daca vreo persoana de acest gen se va apropia de mine, te rog atentioneaza-ma si arata-mi un steag rosu, astfel incat sa nu mai fiu ranit din nou”.

Puteti vedea felul in care am luat o perioada rea din trecutul meu si am plasat-o in viitorul meu, adaugand apoi o mare doza de incarcatura dureroasa emotionala, frica si evitare (a repetarii experientei), pentru a ma proteja pe mine insumi? Legea Atractiei nu intelege cuvinte ca Nu, Nu mai… si Gata. Intelege doar ca ne focalizam asupra unui lucru (experiente) ce ne atrage atentia si, pentru ca Universul impreuna cu Legea Atractiei ma adora si este pasiunea sa (a Universului) de a-mi satisface fiecare cerere a mea, giciti ce gasesc la usa mea in dimineata urmatoare, si urmatoare, si urmatoare?… Cu fiecare pas pe care-l fac in urmatorul moment prezent din Timp, experimentez exact ceea ce am cerut prin vibratia mea. Cu alte cuvinte, daca vibratia gandurilor si emotiilor mele este negativa, primesc exact ceea ce a reprezentat obiectul atentiei mele. „Iti voi livra exact ceea ce ai cerut”, spune zambind Legea Atractiei.

Asadar, timpul dimensiunii a treia nu reprezinta o structura; este o aplicatie ce ne permite sa cream un nou set de experiente bazate pe experimentarea trecutului in viitor. In dimensiunea a treia exista o mica licarire a timpului prezent, recunoscut ca fiind Timpul Prezent de Reactie. In aceasta licarire, accesam viitorul caruia i-am rezistat, descoperindu-ne pe noi insine reactionand in Timpul Prezent la ceea ce am jurat ca nu vrem sa mai experimentam din nou. Asa lucreaza timpul in cutia celei de-a treia dimensiuni. In aceasta dimensiune alegerea nu este alegere, deoarece alegerea nu exista in dimensiunea a treia.

In cadrul structurii timpului tri-dimensional este insa, de asemena, construit un mecanism minunat ce ne poate tine in afara unei mari dificultati. Un tampon sau o intarziere (defazaj) in timp, ne ofera sansa de a ne reconsidera consecintele actiunilor, reactiilor, gandurilor si emotiilor noastre inainte de a reactiona si a crea ceva ce poate va trebui sa fie pus in ordine sau va necesita scuze mai tarziu. Aceasta structura construita in interiorul timpului ne permite un moment de pauza, in care sa luam in considerare (sa cantarim) o actiune. Si totusi, in timpul Schimbarii acest tampon de timp se dizolva. Multi oameni constata ca lucrurile incep sa se manifeste acum mai repede decat oricand inainte. In momentele Timpului nostru  Prezent din viitor, acest tampon va inceta sa existe. Ceea ce ceri este ceea ce primesti… chiar acum… exact in forma pe care o gandesti.

Dualitatea

Un alt aspect important al dimensiunii a treia este Dualitatea. Trairea in interiorul unui camp al dualitatii a fost menita sa ne asigure o mare abundenta de alegeri si oportunitati cu scopul de a ne „cunoaste pe noi insine”. Dualitatea este o structura predominanta a perceptiilor. Cu mult timp in urma, inainte de Caderea Constiintei, scopul dualitatii era acela de a ne asista sa invatam cum sa ne descurcam intr-un mod echilibrat in timp ce experimentam contraste. Daca totul ar fi  fost albastru nu ar mai fi existat contraste. De indata ce a fost introdus rosul, pe langa albastru, am putut avea un contrast. Contrastul a fost creat pentru a ne oferi experiente in vederea alegerii, ca aceea de cald si rece, larg si mic, stralucitor si mat, etc.

Pe masura ce am inceput sa experimentam constiinta tri-dimensionala, am adaugat dualitatii concepte precum corect si gresit, bun si rau, ar trebui si nu ar trebui. Atunci cand locuim in partea mai inalta a dimensiunii a patra sau mai sus, acolo nu exista bun si rau, ori corect si gresit. Acolo nu exista judecata pentru ca nimic nu a fost distrus si nu avem de ce sa ne fie frica. Acolo sunt doar simple alegeri pentru contraste, ce ne pun la dispozitie mai multe cai de a ne experimenta si cunoaste pe noi insine.

Insa, odata cu Caderea Constiintel, a aparut frica, judecata si separarea. Am invatat ca suntem „noi si ei” si am invatat sa le rezistam „lor”. Aceste concepte despre frica, separare, bun si rau, corect si gresit, sau trebuie/nu trebuie au creat o structura rigida, neiertatoare ce nu permite flexibilitatea sau alegerea. Acest sistem de credinte tri-dimensional a legat gandurile impreuna cu emotiile, creand credinte extreme in „niciodata”, sau „intotdeauna”, cu  forme-gand rigide si cu o oportunitate foarte mica pentru schimbare, usurinta sau stare-de-bine. In cadrul acestui sistem de credinte rigid al formelor-gand grele, au fost ancorate frica si durerea. Acestea sunt cele ce incep a fi neutralizate si curatate (indepartate) de cel de-al doilea Val de Lumina din memoria noastra, pe masura ce ne pregatim sa pasim in dimensiunile mai inalte.

Mintea Rationala

Procesul nostru de gandire analitic, rational este cunoscut ca si mintea rationala. Cand am experimentat Caderea Constiintei, am pierdut accesul la o mare portiune din abilitatea de a percepe realitatea din jurul nostru. Pe masura ce am invatat sa experimentam frica de trecut si ingrijorarea pentru viitor ne-am pierdut priceperea de a folosi multe din abilitatile noastre spirituale impreuna cu accesul pana la 90% din functiile operationale ale creierului, de aici incolo creand in schimb mintea rationala.

Dezvoltarea mintii rationale ne-a servit bine in acest mediu. Scopul sau a devenit acela de a ne mentine in siguranta si de a ne avea pe noi prinsi in ea. Totusi, datorita fricii si folosirii abuzive (improprii), mintea rationala opereaza mai mult in limitare decat o face in cadrul posibilitatilor si oportunitatilor. Deoarece i-am dat mintii sarcini (indatoriri) pentru care nu era conceputa (construita), constienta si gama noastra de operare spirituala in ceea de priveste alegerea, au fost mult diminuate. In timp ce mintea logica este o unealta minunata pentru a face masuratori, comparari si a lua decizii, ea stie doar ceea ce stie si si-a pierdut accesul la ceea ce nu cunoaste.

Pentru mii de ani, mintea rationala a mentinut umanitatea foarte strans focalizata in taramul dimensiunii a treia. Acest lucru se schimba acum.

Cele trei structuri ale cutiei tri-dimensionale sunt decisive pentru intelegerea noastra. Aceste trei structuri energetice – Bucla Timpului, Dualitatea si Mintea Rationala – sunt intrinsec intretesute in matricea dimesiunii a treia. Devenind constienti de tiparele ce stau la baza dimensiunii a treia si din care aceasta opereaza, putem incepe sa alegem iesirea din  dimensiunea a treia. Ne putem re-construi si re-aminti o parte semnificativa a noastra, eliberandu-ne in acest fel in vederea depasirii limitelor dimensiunii a treia si deschizandu-ne catre posibilitatile dimensiunilor mai inalte, a patra si a cincea.

Capitolul 5 ~~~

Cutia si Structurile Dimensiunii a Patra

Pe masura ce incepem sa ne trezim si sa devenim constienti ca devenim constienti, incepem de asemenea sa experimentam optiuni si alegeri ce nu ne sunt disponibile in dimensiunea a treia. Componentele cutiei dimensiunii a patra sunt de fapt foarte simple, insa, datorita faptului ca petrecem atat de mult timp in miscare, reactionand la trecutul nostru si ingrijorandu-ne de viitor, ramanem foarte putim timp in prezent. Din cauza acestei atractii intre trecutul si viitorul nostru, este dificil sa devenim suficient de linistiti pentru a ne mentine atentia pe simplitatea vietii care este in fata noastra.

In dimensiunea a treia, Legea Atractiei raspunde la zgomotul, miscarea si reactia din interiorul nostru, dandu-ne inapoi mai mult din acelasi lucru. Prin intelegerea si trairea a trei aspecte ale dimensiunii a patra, intrerupem toate acele reactii, in mare masura inconstiente si incarcate emotional, iar in schimb alegem constient rezultatul pe care-l dorim, permitand astfel Legii Atractiei sa ne dea dorinte noi, pozitive.

Timpul Prezent

A invata sa te experimentezi pe tine insusi in momentul prezent este singura si cea mai importanta alegere pe care o poti face pentru a te deplasa mai departe in calatoria ta.

Pe cand timpul prezent al dimensiunii a treia este un moment al reactiei incarcate (emotional) influentat de trecutul nostru, Timpul Prezent al dimensiunii a patra este un moment linistit de ACUM. Noi existam in Acum, insa cea mai mare parte din noi mentinem o foarte mica atentie in acest moment. Suntem consumati de experiente trecute si de proiectarea grijilor (in viitor); cu toate acestea, in mod paradoxal, pentru ca nu intelegem structurile dimensiunilor, tocmai aceasta stare de gandire bazata pe frica si emotie ne tine legati de dimensiunea a treia.

In dimensiunea a patra, trecutul si viitorul se schimba in mod semnificativ. Trecutul devine in mod simplu doar o experienta trecuta, sau un eveniment istoric informativ. Durerea de ieri nu este carata in ziua de maine. Informatia, cunoasterea si intelepciunea castigate din trecut ne asista in luarea unor decizii mai bune in ceea ce priveste starea noastra de bine curenta si viitoare.

Prezentul este tot ceea ce exista. Iti poti planifica evenimente pentru viitor, folosind informatiile adunate din trecut, insa deciziile devin alegeri constiente facute in acest moment prezent. In timp ce viitorul reprezinta o oportunitate ce asteapta sa fie modelata, alegerea este facuta in acest moment de ACUM.

Alegerea

In dimensiunea a patra, reactia este inlocuita de alegere, asigurand flexibilitate si noi posibilitati. Prin alegere tu ai oportunitatea de a observa, de a experimenta si alege fara a judeca prin prisma corect/gresit, bun/rau, sau a fricii de a fi pedepsit. Alegerea constienta din dimensiunea a patra iti da posibilitatea de a face greseli, iar apoi sa corectezi situatia fara blamare sau vinovatie.

Alegerea constienta invita o gama larga de posibilitati, permitand starea-de-bine, fericire si re-alinierea in interiorul Inimii. Dimensiunea a patra este aceea in care iti poti recapata puterea de a alege. Poti lua decizii mai bune de pe o platforma a unei claritati concentrate, determinare (siguranta) si constienta prezentei personale. Pe masura ce concepte precum bine si rau, corect si gresit ale dimensiunii a treia se prabusesc, un simt al capabilitatii, cu potential de extindere mai mare ca oricand, incepe sa se re-trezeasca in tine. Alegerea creaza oportunitate. Oportunitatea face posibila starea-de-bine. Aceasta stare-de-bine trezeste fericirea, deschiderea (catre lucruri noi) si zambetul interior al Inimii. Cu inima deschisa (avand inima deschisa), scopul si implinirea tuturor viselor tale, iti sunt la indemana.

Concepte mai inalte

Pe masura ce devii constient ca esti constient in aceasta realitate a dimensiunii a patra, o multime de concepte mai inalte despre viata devin disponibile, permitandu-ti sa te  deplasezi prin viata cu o mai mare usurinta si intelegere. Unul dintre aceste concepte inalte este Paradoxul. In mod simplu, paradoxul afirma (sau se poate traduce prin): Ceea ce a fost adevarat cu un moment in urma poate sa nu mai fie adevarat in acest moment de ACUM si ceea ce a fost fals cu un moment in urma poate sa nu mai fie fals in acest moment.

Din cauza fricilor, a durerii si neincrederii pe care cu totii le-am depozitat in subconstientul nostru, avem multe credinte rigide despre lumea inconjuratoare si despre cei ce traiesc in ea. Mentinem aceste credinte ancorate prin cuvinte ca INTOTDEAUNA si NICIODATA. „El intotdeauna va fi rau. Ea nu se va schimba niciodata. Nu ii voi ierta niciodata pe ei”. Pe masura ce durerile trecutului dimensiunii a treia sunt aduse (trase) in viitor, tendinta noastra este de a reactiona acum la fel cum am reactionat ultima data, repetand astfel, inca o data, experientele trecute.

Recunoscand in mod constient ca putem alege ce sa credem despre lumea inconjuratoare, incorporarea conceptului de paradox permite ca trecutul sa fie trecut si elibereaza viitorul pentru noi oportunitati. Paradoxul ne da posibilitatea sa recunoastem o persoana sau o situatie asa cum a fost in trecut; totusi, el ne ofera acum posibilitatea sa observam persoana sau situatia in acest moment, dandu-le voie sa fie cine sau ceea ce sunt acum, in loc de a le observa prin limitarile reactiilor noastre din trecut.

Slabindu-se rigiditatea Paradoxului trecutului, conceptul mai inalt al Permiterii deschide calea unei game largi de oportunitati pentru ca tu sa le poti experimenta. Permiterea este un concept puternic; nu implica slabiciune sau neputinta, ci mai degraba, in mod simplu, iti ingaduie sa recunosti situatia ce se afla in fata ta si iti furnizeaza alegeri ale momentului prezent pentru a crea o oportunitate mai buna in sensul rezultatului dorit.

Incepand sa recunosti multiplele unelte, insusiri, concepte si oportunitati pe care le ofera dimensiunea a patra, viata ta se va schimba. Poti alege sa iesi din obiceiurile reactionarii si restrictionarii. Increderea devine o alegere. Nevoia de a experimenta lipsa, slabiciunea, frica si indoiala dispar rapid pe masura ce structurile dimensiunii a patra sunt intelese si practicate. Ceea ce consideram a fi doar simple cuvinte in dimensiunea a treia, devin acum (in dimensiunea a patra) concepte cu o semnificatie mai plina si mai adanca, o curgere intregita si experienta. Cuvinte precum Fericit, Determinare (convingere), Senioritate (in sens cu mai multa experienta, vechime), Prezenta, Capabilitate, cu Gratie si Autoritate (la comanda) nu mai sunt ganduri intelectuale, ci mai degraba, devin senzatii interne importante si simtiri ghidate de Inima ta.

Aceste concepte pot fi simtite si traite in momentul Timpului Prezent. Pe masura ce iti re-amintesti si re-intri in posesia propriilor sentimente (trairi) si senzatii, iti re-aprinzi (re-activezi) Sistemul Intern de Ghidare din Inima ta. In timp ce si alte concepte vibrante inalte devin asimilate, simtite si demonstrate in viata ta, va avea loc o transformare a felului in care te prezinti si te experimentezi pe tine insuti. Aceste cuvinte reprezinta mai mult decat concepte. Ele sunt Cuvinte Vii, sunt constructii energetice despre care vom discuta intr-un capitol urmator. Pe masura ce incepi sa folosesti si sa experimentezi aceste cuvinte, ele se vor combina ca un costum de haine bine croit si asortat, creand o noua usurinta si o prezenta mai stralucitoare. Nu iti vei mai da puterea. Acum incepi sa alegi si sa creezi, din interiorul acestor vibratii inalte, viata pe care doresti sa o experimentezi.

Aceasta este starea noastra naturala de a fi. Cu toate acestea, devenind constienti si detinand un simt al sinelui bine impamantat, este necesara o schimbare in obiceiurile si credintelor noastre. Inca din copilarie, cei mai multi dintre noi, am fost invalidati in experienta noastra tri-dimensionala. Nu am fost invatati, nici incurajati, sau lasati sa luam decizii din propriul nostru loc natural, echilibrat al sigurantei, increderii si pasiunii. In schimb, am fost invatati sa actionam din frica, indoiala si neincredere in lumea inconjuratoare. In consecinta, nu am putut experimenta in intregime, pe cine am venit aici sa fim.

Aliniere si Echilibru

Realitatea pe care o cunoastem ca dimensiunea a treia este o clasa a diversitatii in care participam la ciclul evolutionar in continua extindere a dezvoltarii noastre spirituale. Pentru a ne juca in aceasta clasa, a trebuit sa uitam cine suntem, sa renuntam la o mare parte din intelepciunea, cunoasterea si la multe din insusirile noastre de seama.

Pe scurt, dimensiunea a treia este clasa DEZECHILIBRULUI.

Scopul nostru, sau misiunea este de a redescoperi si stapani ECHILIBRUL.

Cu toate acestea, desi prin definitie dimensiunea a treia reprezinta DEZECHILIBRUL, nu putem gasi echilibrul in aceasta dimensiune; acesta poate fi gasit doar parasind dimensiunea a treia, iar usa de iesire este dimensiunea a patra.

In dimensiunea a patra exista foarte putine reguli; aceasta este deschisa, receptiva si permite orice fel de posibilitati. Este o dimensiune a alegerii si observarii si opereaza ca o platforma flexibila, fara rigiditatea cutiei dimensiunii a treia. Dimensiunea a patra ne asigura oportunitatea de a ne reface punctele de referinta (de raportare), a ne revedea credintele si a putea atinge o noua intelegere fata de ce este posibil. Aceasta ne permite „sa fim in aceasta lume dar nu in aceea a dimensiunii a treia”.

Dimensiunea a patra reprezinta o piatra pe calea catre dimensiunile mai inalte; ne ofera oportunitatea de a ne indrepta catre un „mod de viata mai inalt”- o viata a comunitatii umane, a cooperarii si co-crearii.

Asa cum a scris William Shakespeare, cu mult timp in urma, in secolul al XVI-lea – „Toata lumea reprezinta o scena, iar toti barbatii si femeile sunt, pur si simplu, actorii”. Shakespeare nu a fost doar un mare dramaturg, ci si un barbat foarte intelept, pentru ca viata pe aceasta planeta este intr-adevar o Mare Piesa (de teatru). Iar acum, noi ne apropiem de finalul actului 3 – Ultimul Act. Aici am ajuns, aducand Marea noastra Piesa la final si mergand Acasa.

A ajunge Acasa este exact esenta a ceea ce inseamna acest Shift (aceasta Schimbare). Schimbarea indeparteaza tot ceea ce nu suntem si ne asista in refacerea conexiunilor noastre (cu toate celelalte parti ale fiintei), asa incat sa putem, in final, sa ne re-amintim tot ceea ce suntem.

Insa, toate acestea nu se vor intampla de la sine, fara nici un efort din partea noastra. Pentru a completa acest minunat Joc este necesar sa ne aducem pe noi insine la un loc, din nou (sa ne integram). Aici apare rolul Stapanirii Alchimiei (Mastering Alchemy) – in cadrul ei invatam sa ne re-cream campurile puterii personale cu uneltele geometriei sacre, ce pana la urma intra in joc.

Capitolul 6 ~~~

Instrumente pentru Reconstructie Personala

Revendicarea Centrului tau de Comanda

Pentru a intelege cine suntem este necesar sa ne aducem focalizarea in Timpul Prezent.  Exista un loc in centrul capului nostru ce actioneaza ca si un Centru de Comanda, un loc din care pot fi luate decizii clare si de unde actiunile noastre pot fi puse in miscare. Cu toate acestea, pe masura ce am crescut si am invatat sa avem incredere in opiniile si credintele altora, am plecat din acel loc, din centrul capului nostru si am renuntat la starea noastra de senior (maestru) in favoarea acelora care au spus ca au idei mai bune pentru viata noastra, decat avem noi. Revendicarea acestui centru din mijlocul capului nostru este necesara, daca dorim sa mergem mai departe pe calea noastra.

Ale cui sunt aceste ganduri si emotii ? Adevaratul dar al pregatirii (noastre)

Asa cum am vazut, multe din gandurile pe care le gandim si emotiile pe care le simtim ca trec prin noi in fiecare zi, nici macar nu ne apartin. Gandurile sunt de natura electrica iar emotiile sunt magnetice. Reconstruirea mecanismului nostru de pregatire reprezinta un ajutor aditional ce sprijina re-aliniera la propria frecventa si presupune curatarea acestor ganduri si emotii (ce nu ne apartin). Sunt doua componente ale pregatirii. Prima consta intr-o linie electrica ce porneste si ruleaza din prima chakra (centrul energetic de la baza coloanei vertebrale) catre centrul Pamantului si care antreneaza gandurile electrice ne-aliniate. A doua componenta reprezinta o spirala de energie care se infasoara in jurul liniei electrice de antrenare si se scurge in jos, catre centrul Pamantului.  Scopul sau este de a indeparta toate emotiile ce nu ne apartin.

Geometria Sacra – Reconstruirea Campului de Putere Personal cu Octaedrul

De indata ce ne-am pregatit, urmatorul pas este reconstruirea campului nostru geometric ce ne contine fiinta (si ne delimiteaza). Aura noastra, sau campul personal de energie, a fost mentinuta la origine de o serie de forme geometrice. Prima si in cele din urma cea mai complexa forma geometrica ce trebuie re-construita este cunoscuta sub numele de Octaedru. Aceasta forma geometrica arata ca un diamant, sau ca o piramida cu patru laturi cu varful in sus, asezata peste o alta piramida asemanatoare cu varful in jos. Octaedrul functioneaza ca o antena, aliniindu-ne si re-conectandu-ne cu frecventa propriei noastre constiinte dimensionale mai inalte. Prin re-crearea acestei forme geometrice, incepem sa punem la loc structura necesara pentru reconstruirea Campului nostru Personal de Putere. Acest lucru este facut prin generarea unei coloane de Lumina ce se misca dintr-un punct de dedesubtul nostru in sus, prin miezul central al corpului nostru, inconjurand chakrele (centrii de energie) si extinzandu-se pana intr-un punct de deasupra capului. (a se vedea diagrama de mai jos) Pe masura ce aceasta curgere de Lumina continua sa se extinda in sus, prin coloana creata, in afara varfului Octaedrului, viteza ei se accelereaza in  jurul formei geometrice si apoi curge inapoi in partea inferioara a coloanei, pentru a se accelera in sus din nou. Aceasta curgere accelerata de Lumina creaza apoi o platforma stabila a constiintei ce deschide oportunitati „ale Cunoasterii de Sine” ca si Fiinta Dimensionala mai Inalta.

Construirea octaedrului, a coloanei de Lumina si a campurilor sferice pot fi vazute ca animatie pe pagina de internet a site-ului www.MasteringAlchemy.com

 Capitolul 7 ~~~

Unde te duc toate acestea?

Din aceasta constienta, devenim din nou capabili sa ne recastigam Echilibrul dintre masculinul si femininul campurilor noastre de energie. Aceasta incepe cu o constiinta de comunicare mai extinsa cu Gaia, constiinta Pamantului si cu Retelele de Lumina ce inconjoara Pamantul, cunoscute ca Retele ale Ascensiunii. In timp ce energia Pamantului curge in sus prin coloana centrala din interiorul corpului nostru, se formeaza o sfera de Lumina, ce asigura o re-conectare cu Natura Dimensionala Feminia mai Inalta a Mamei-Dumnezeu. Aceasta permite re-conectarea cu toate aspectele Femininului Divin ce au fost pierdute prin Caderea Constiintei.

Prin conectarea cu Reteaua Ascensiunii, Natura Masculina a Tatalui-Dumnezeu este astfel adusa in jos, prin coloana centrala a corpului, curgand apoi in afara si in jurul nostru si creand o sfera simetrica perfecta a Masculinului, ce ne inconjoara corpul, ceea ce permite ca o integrare echilibrata a energiei Masculine sa devina disponibila pentru noi.

Intrand in Mintea mai Inalta

Din acest nivel de constiinta, putem acum sa acceleram campurile de Lumina ce ne inconjoara pana la o viteza ce se apropie de viteza Luminii. Nu este un lucru dificil de facut. Din aceasta frecventa rapida si inalta ne devine disponibila o deschidere intr-un aliniament al Luminii cunoscut ca Mintea Inalta. Aceasta minte este vasta. Desi accesarea Mintii Inalte nu este dificila, in schimb maiestria stapanirii ei este intr-o dezvoltare eterna.

Mintea Inalta este linistita. Are o detasare fata de lumea inconjuratoare. Exista concentrare, claritate, o curiozitate, dar nu pune intrebari. Prin Mintea Inalta incepe contactul constient cu Sufletul si tot prin ea devine disponibil accesul catre Inima, intr-o maniera care este total ne-abordabila din „zgomotul dimensiunii a treia”. Acesta este locul din care suntem capabili sa ne accesam Inima Sacra, Inima mai Inalta, Sanctuarul Diamantului Roz, asa cum este cunoscut in nivelele mai Inalte ale constiintei.

Sanctuarul Diamantului Roz

Pasind in Inima Sacra, in Sanctuarul Diamantului Roz, faci asta cu veneratie. Prin intrarea in Inima Sacra, un Sigiliu sacru este deschis. Acest Sigiliu poate fi deschis doar fiind Iubirea care esti (in totalitate). A fi Iubirea care esti iti faciliteaza intrarea in Camera – Holul Cristalelor – unde sunt multe lucruri depozitate, fiind intinse intr-o stare latenta, asteptand sa fie re-activate. De aici esti in fine in stare sa intri in Inima Sacra, in centrul careia se afla o Lumina Cristalizata Roz, stralucitoare si radianta.

In interiorul Sanctuarului Diamantului Roz au loc o serie de activari; prima si cea mai importanta care se petrece este aceea de a invita Sufletului inapoi in Inima, pentru a deveni din nou Una cu El.

Capitolul 8 ~~~

Dimensiunea a Cincea – insusirile tale spirituale sunt revelate

Cand intri in constiinta dimensiunii a cincea, experimentezi o reintegrare completa cu Sinele tau Inalt si unirea cu Sufletul tau. Aceasta reconectare cu aspectele tale inalte iti pemite sa te cunosti din nou la nivelul Sufletului. Incepi sa gandesti cu Inima si sa actionezi din intelepciunea Sufletului. Abilitatile tale spirituale innascute, intuitive incep acum sa-ti fie disponibile in intregime, din nou. Intre acestea sunt incluse clarvederea, telepatia, intuitia abstracta si multe altele. Devii constient in intregime, accesand intelepciunea si informatiile disponibile in interiorul aspectului multidimensional inalt, din care ai facut parte intotdeauna. Nu exista separare.

Dimensiunile mai inalte opereaza in interiorul unor campuri de constienta ce nu sunt accesibile dimensiunilor rationale trei sau patru. Regulile, structurile si mijloacele creatiei in aceste campuri de constienta sunt cunoscute sub numele de Alchimie, care reprezinta un mod natural de a trai in dimensiunile inalte. Alchimia este definita de Arhangheli ca fiind „Abilitatea de a schimba frecventa gandului, a modifica armonicile materiei si a aplica elementele Iubirii pentru a crea rezultatul dorit”.

Stapanirea Alchimiei rezida in curiozitate, indrazneala si aplicare: a invata sa utilizezi sunetul, culoarea si geometria pentru a modela forma si conturul. Magnetismul, electromagnetismul, tiparele Luminii, simtirea frumusetii si aspectele inalte ale Iubirii, se aduna impreuna pentru a forma complexitatea universurilor, la fel de bine ca si simplitatea unei picaturi de apa pe un Crin inflorit intr-o dimineata. Alchimia este insasi tesatura Dimensiunii a cincea.

Sunt multe care se schimba in dimensiunea a cincea; constiinta devine mai larga, mult mai dinamica decat orice ti-ai putea imagina in dimensiunea a treia. Se sfarseste cu densitatea fizica, formele devin foarte fluide si structura corpului fizic se schimba in Lumina. Cea mai mare parte a ADN-ului tau este reactivata si portiunea din creierul tau care a fost latenta (adormita) atat de mult timp, revine la viata.

Dimensiunea a cincea vibreaza foarte inalt, la o frecventa rapida si stralucitoare din gama Luminii, a Iubirii si a unei mari frumuseti. Gandurile grele si dense precum si vibratiile emotionale ca reactia, mania, judecata si frica nu pot fi mentinute in taramul penta-dimensional. In gama larga a frecventei Luminii nu exista limitari; toate posibilitatile sunt disponibile pentru a fi create.

Timpul in dimensiunea a cincea

Timpul exista si in dimensiunea a cincea, insa, intr-o configuratie foarte diferita fata de ceea ce a fost experimentat anterior. Odata ce Timpul Prezent din dimensiunea a patra este inteles (asimilat), timpul se schimba in Timp Simultan. In acest timp, toate lucrurile exista in acelasi loc si in acelasi moment. In dimensiunea a cincea nu sunt vieti trecute sau vieti viitoare si nici vieti paralele sau alternative; tot ceea ce ai fost din totdeauna si ceea ce vei fi mereu este accesibil in acelasi moment, in aceasta dimensiune a constiintei.

Infinitatea alegerilor

Ca si cetatean al dimensiunii a cincea iti vei aminti cum sa-ti administrezi fiecare gand, fiecare cuvant, fiecare actiune si fiecare clipa. Ca si fiinta de Lumina complet constienta, vei avea oportunitati multiple de a-ti extinde si continua calatoria, ca si scanteie nemuritoare si unica a Creatorului care esti. Exista un numar infinit de alegeri, precum si posibilitati infinite din care sa alegi, pentru a-ti experimenta calatoria.

De exemplu, una dintre alegeri este de a continua sa te experimentezi pe tine ca un aspect unic, singular, al Creatorului, fiind complet constient de tine. Poti alege sa traiesti aceasta experienta ca si Maestru Ascensionat intr-o galaxie diferita sau intr-un alt univers. Sau, ai reflectat vreodata la posibilitatea de a deveni constiinta unei planete sau a unei stele? Poti, de asemenea, sa continui sa te deplasezi in dimensiunile a saptea, a opta si a noua, devenind una dintre constiintele colective de grup, stiind tot ceea ce mentine in interior acea constiinta colectiva unica si experimentand aceasta Unicitate.

O a treia oportunitate este de a te reintoarce in Unitatea a Tot Ceea Ce Este; a te reintoarce in Inima Creatorului si a te experimenta pe tine insuti asa cum se experimenteaza Creatorul pe El Insusi. Toate acestea reprezinta alegeri ce-ti sunt disponibile si nici una dintre ele nu este mai buna sau mai rea decat celelalte; ele, in mod simplu, exista in campurile posibilitatilor fara sfarsit ale infinitatii si constientei.

Capitolul  9 ~~~

Cum sa te Bucuri de Calatorie

Daca citesti aceasta  carte ai avut un succes extraordinar in calatoria ta. Este timpul acum sa te reintorci Acasa. Scopul Schimbarii este de a-ti facilita, a te asista si a-ti aduce toate posibilitatile ce-ti vor permite sa eliberezi pe cine nu esti  si  in acelasi timp a-ti da posibilitatea sa imbratisezi pe cine ai fost intotdeauna, dar ai uitat. Prima si cea mai importanta alegere este de a deveni constient de faptul ca poti alege.

Asta inseamna, a alege sa devii constient ca esti constient; a alege sa fii fiinta dimensiunilor inalte care esti; sa devii constient si sa alegi sa observi fara a te lasa influentat de cineva si fara sa reactionezi la miscarea si zgomotul din jurul tau; inseamna a permite altora sa se manifeste fara a lua in nume personal comportamentul lor; inseamna a cauta sa alegi o cale mai inalta in orice situatie – acestea sunt alegeri de dimensiunea a patra. Pe cata vreme, continuand sa te certi sau sa inlaturi ce ti se impotriveste, alegand sa blamezi si sa invinovatesti, permitand ca tu sa fii efectul gandurilor si emotiilor altora, fiind nemultumit de situatia in care te gasesti si plangandu-te in legatura cu ea, iar si iar – toate acestea sunt alegeri ale realitatii dimensiunii a treia. Pe care o alegi?

Mergand pe Calea mai Inalta

Cand alegi si decizi sa-ti urmezi Inima, descoperi ca exista multe instrumente, insusiri si abilitati ce pot fi accesate si invatate, care te pot asista in aceasta accelerare a trezirii constiintei. Pe masura ce te aliniezi cu Alchimia Inimii tale, directionata dintr-un aspect dimensional mai inalt al tau, poti re-crea o platforma a stabilitatii si gratiei. Din aceste vibratii inalte ale constientei (tale) multe informatii iti devin acum disponibile.

Alegand sa Stapanesti Alchimia, incepi sa integrezi cuvintele conceptelor mai inalte, invatand sa intelegi sensul unor cuvinte ca  Fericire, Siguranta, Senioritate (intelepciune, maiestrie), Prezenta, Capabilitate, cu Gratie si Autoritate (in sens de comanda, ordin). Acestea nu sunt doar cuvinte care sa fie rostite, ci mai degraba sunt cuvinte care sa fie experimentate. Ele sunt Campuri Vii de Energie ale constiintei ce urmeaza sa fie integrate si demonstrate.

Razele mai Inalte ale Creatiei

Din aceasta platforma incepi sa accesezi Razele mai Inalte ale Creatiei, ce formeaza constructia energetica utilizata de toate aspectele Creatorului pentru a crea „Tot Ceea Ce Este”. Cele douasprezece Raze ale Creatiei sunt frecvente, curenti de sunet, culoare si geometrii ce formeaza si organizeaza fiecare particula adamantina (particula vie de constiinta divina), baza constructiei IUBIRII Universale. Prin invatarea si aplicarea Razelor Creatiei, vei invata sa cureti (indepartezi) tiparele inconstiente lipsite de armonie, ce ne leaga din punct de vedere magnetic de dimensiunea a treia, plus multe altele.

Timpul Simultan

Pe masura ce inveti sa-ti plasezi atentia in taramurile dimensionale ale gandirii – al patrulea, al cincilea si al saselea, incepri sa accesezi cunoasterea continuta in frecventele acestor taramuri inalte de constiinta. Incepi sa experimentezi Timpul Simultan, care iti ofera posibilitatea de a accesa toate experientele vietilor tale trecute si toata intelepciunea vietilor tale viitoare.

Cu aceasta cunoastere si intelepciune extinse poti acum sa schimbi geometria Octaedrului intr-un vehicul al Luminii, cunoscut ca Steaua Tetraedru-lui. Aceasta geometrie permite o gama de informatii mai mare si oportunitatea de a participa la ceea ce se intampla in dimensiunile mai inalte.

Si acesta este doar inceputul.

Capitolul 10 ~~~

Stapanirea Alchimiei

Aceasta cunoastere extinsa deschide comunicarea cu multe nivele ale constiintei si atrage calauzire din aceste locuri, incluzand taramurile angelic, animal si elemental (elementele naturii). Imaginatia ta se va deschide si vei experimenta si vedea lucruri despre care nu te-ai gandit niciodata ca ar fi posibile; vei percepe oportunitati care nu au fost vreodata imaginate.

Vei avea acces la nenumaratele gradini de o frumusete uimitoare si la templele din dimensiunile mai inalte. In aceste gradini copacii canta, creand o simfonie a frumusetii si starii-de-bine, iar melodiile lor incarca aerul cu energie vibrationala, care nu doar ca schimba culoarea frunzelor in fiecare moment, ci elibereaza miresme noi ce nu au fost experimentate vreodata in realitatea dimensiunii a treia.

Odata ce vei intra in benzile Timpului Simultan, accesul in Templete Vindecarii si Renasterii iti vor fi imediat disponibile si vei fi binevenit in Templul Intelepciunii, Purificarii si in cel in care Arde in permanenta Flacara Violet.

De asemenea, vei incepe sa creezi noi cai in timpul starii de somn, din taramurile astrale joase catre cele eterice inalte, asa incat, la inoarcerea ta in starea de veghe, vei incepe acum sa-ti reamintesti pe unde ai calatorit si cu cine te-ai jucat (ai interactionat), in timp ce corpul tau a dormit.

Acestea sunt doar cateva din oportunitatile care te asteapta in campul posibilitatilor din cadrul dimensiunii a cincea.

Capitolul 11 ~~~

Dezvaluirea Experimentului

Aceasta este o Mare Aventura, o aventura despre care nu s-a crezut ca este posibila. Ceea ce cream si cum cream este observat din fiecare colt al tuturor universurilor. Este uimire, admiratie si o mare bucurie in Inimile observatorilor, in timp ce privesc la desfasurarea Marii Finale. Nu este vorba doar de faptul ca ne descalcim din dimensiunea a treia; noi cream o noua Casa (Acasa) – un nou „Rai pe Pamant” in dimensiunile mai inalte.

Si desi toate acestea sunt atat de spectaculoase, exista si mai mult…

Exista acum o oportunitate care nu a fost vreodata imaginata ca fiind posibila, pentru aceste timpuri. In co-creare cu Arhanghelii si Fiintele Marete de Lumina, exita posibilitatea de a da nastere unei noi cai, ce este creata prin intermediul inimilor celor mai pasionati dintre oameni; aceia care mentin visul aducerii Raiului pe Pamant. Acest parcurs reprezinta un experiment.

Pe masura ce dimensiunea a treia se dizolva, Toata omenirea se va deplasa mai departe pe calea reintoarcerii „Acasa”, lasand dimensiunea a treia in urma, pentru a deveni doar reflectarea unei umbre (fantome) din vremuri apuse. Marea parte a constiintei de masa, care este incalcita in frica si credinta sa in lipsa, va urma o cale cu numeroase pauze, pentru a se vindeca, a-si reaminti si a creste (a accesa nivele de constiinta mai inalte). In timp ce isi reamintesc un nou mod de viata si incep sa inteleaga Alchimia dimensiunilor inalte, acesti oameni vor da si ei de frumusetea acestor dimensiuni. Oricum, voi ce cititi aceasta carte aveti oportunitatea de a face o alegere diferita.

Arhanghelii cred ca exista acum o ocazie de a fi inzestrati cu un set de unelte si o serie de alegeri si experiente, daca cereti acest lucru. Daca faceti aceasta alegere, o oportunitate extraordinara este posibila acum. O cale, un parcurs al acestui experiment a fost creat, iar daca va fi urmat, va da umanitatii posibilitatea sa evite dezvoltarea personala graduala pe care constiinta de masa o va experimenta. Daca va fi urmata, aceasta cale va accelera calatoria fiecaruia care alege sa paseasca pe ea si va accelera, totodata, calatoria intregii umanitati.

Capitolul 12~~~

Revelarea Adevaratei  Naturi a „Experimentului”

Scopul acestei mici carti este de a va prezenta aceasta noua cale, acest parcurs si a va revela adevarata natura a experimentului…

VOI sunteti experimentul.

VOUA vi s-a cerut sa va treziti si sa pasiti pe aceasta cale accelerata, cu speranta ca odata ce deveniti din nou, in intregime, Fiintele constiente de Lumina stralucitoare care (dealtfel) sunteti, altii vor vedea Lumina voastra si va vor urma, in Inima Creatorului.

In anul 2000, s-a sperat ca un mic grup de oameni vor putea sa se alinieze cu vibratia Luminii, intr-un mod atat de maret, incat va avea loc cristalizarea unui portal. Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, acea licarire a devenit o flacara stralucitoare de Lumina, ce este acum mentinuta in mod ferm de cei ce cred in ea; aceia dintre voi care va reamintiti si incepeti sa intelegeti ca nu sunteti niste mici oameni, asa cum ati crezut in mod gresit, ci ca sunteti MARETI, MULT MAI IMPORTANTI si MULT MAI SEMNIFICATIVI decat v-ati imaginat vreodata.

Si – cel mai important, este ca voi contati. Voi sunteti Lumina care se vede in varful lumanarii, pentru ca „toti cei din casa” sa o vada si, in timp ce voi va treziti si va re-amintiti, va re-aliniati, re-calibrati si re-creati pe voi insiva, vibratia voastra incepe sa trezeasca restul lumii.

Astazi, experimentul se desfasoara… si voi va treziti.

Fiti incantati de voi insiva… Este momentul ca toti sa se reintoarca Acasa.

~~~

Epilog

Oamenii ma intreaba  adesea cum stiu ceea ce stiu si cum primesc informatiile, uneltele si tehnicile pe care le predau. Raspunsul s-ar putea sa va surprinda.

Inca de cand eram copil, m-am bucurat in intregime de reamintirea celor ce se intamplau in timp ce dormeam. In fiecare noapte, cand merg la culcare, traversez taramul astral si experimentez, foarte constient, taramurile eterice mai inalte, care reprezinta un loc minunat. In aceste taramuri ma distrez in mod constient cu Ingerii, cu Arhanghelii si cu Fiinte Spirituale Marete de Lumina. Chiar acum, freamatul legat de Schimbarea in Constiinta ce are loc in mod curent pe Pamant, este punctul focal a aproape tot ce se intampla in taramurile inalte.

In cele mai multe dimineti ma trezesc cu intreaga si completa amintire a ceea ce s-a intamplat in timpul noptii, inclusiv unde am fost si cu cine m-am zbenguit. Ma simt extraordinar de binecuvantat de a fi capabil sa stau la aceeasi masa cu aceste fiinte marete de Lumina si sa experimentez aceasta incredibila orchestrare de evenimente. Totusi, cel mai important lucru pe care vreau sa-l stiti este ca VOI, de asemenea, stati in fiecare noapte la aceeasi masa; nu ca un vizitator, ci ca membru egal, pentru ca acesta este locul in care si voi mergeti in timpul celor opt ore de somn, de care nu va reamintiti.

Permiteti-mi sa clarific pe cat posibil faptul ca, in timp ce descoperiti aceasta noua aventura, sau va jucati de ceva vreme Jocul de-a „aduce Raiul pe Pamant”, contrar celor ce ati fost invatati sa credeti, VOI sunteti foarte importanti. Intotdeauna ati fost importanti iar acum este momentul sa va re-amintiti cine sunteti.

Este timpul sa va re-aliniati, re-calibrati si re-creati pe voi insiva, asa incat sa puteti sa va re-amintiti si sa re-experimentati tot ceea ce ati uitat ca stiti.

Este timpul sa va re-amintiti scopul vostru si sa-i asistati pe toti ceilalti ce va calca pe urme – cei care tocmai se trezesc, precum si pe cei ce se vor trezi in continuare – sa-si reaminteasca scopul lor.

Arhanghelii si Maretele Fiinte de Lumina au cerut in mod expres ca aceste unelte de reamintire a cine sunteti sa fie prezentate si facute disponibile tuturor celor ce doresc sa participe la acest experiment.

Avand in vedere ca am fost rugat sa ofer asistenta in acest proces, este dorinta, pasiunea si privilegiul meu de a va pune la dispozitie cat mai multa informatie este posibil. Asadar, veti gasi pe site-ul nostru multe lecturi, articole, unelte si deprinderi, precum si o intreaga arhiva audio si video, ce sunt oferite gratuit pentru dezvoltarea voastra, pentru intelegerea starii-de-bine.

Daca sunteti pregatiti sa mergeti chiar mai departe, trebuie sa stiti ca toate uneltele, practicile si conceptele subliniate in aceasta carte sunt predate in partea intai a cursului Crearea Campului vostru de Putere Personala – Nivelul I – un seminar de weekend, ce este prezentat atat intr-o locatie fizica cat si in format DVD. Aceasta munca este urmata de cursul Programul Stapanirii Alchimiei Nivelul 2, un curs ce se intinde pe durata unui an intreg.

Nota: Participarea la cursul Crearea Campului vostru de Putere Personala Nivelul I, seminar de weekend cu participare in persoana, sau urmarirea DVD-urilor respective, reprezinta conditia necesara pentru inscrierea si participarea la Nivelul 2 – programul cu durata de un an. Urmatoarele programe pentru nivelul 2 sunt fixate sa inceapa in Noiembrie 2009 si Mai 2010. Seminariile programului cu durata de un an sunt prezentate ca o serie de peste 26 tele-seminarii sau webminarii. (pentru programarile curente de seminarii consultati site-ul www.MasteringAlchemy.com)

 Despre Jim Self:

Jim Self este prezentat adesea ca fiind profesorul profesorilor si vindecatorul vindecatorilor. El conduce seminarii si cursuri de vindecare, clarvedere si de management al energiei personale in intreaga America de Nord, inca din anul 1980.  Jim a fost invitat si a aparut la televiziune, la radio si in publicatii internationale.

Inca din copilarie,Jim si-a rememorat constienta si abilitatea de a-si reaminti experientele din timpul somnului. Pe parcursul ulimilor zece ani, aceasta constienta s-a extins intr-o relatie cu Arhanghelii, Maestrii Ascensionati si Invatatorii Luminii. Uneltele si informatiile prezentate in Programul Stapanirea Alchimiei este o co-creatie a acestor relatii.

Jim traieste cu cate un picior in fiecare din lumi (cea vazuta si cea nevazuta). La varsta de 26 de ani a fost ales pe perioada unei legislaturi in Consiliul de conducere al orasului San Jose, CA, dupa care a urmat o alta legislatura in care a devenit Vice Primar.

Inainte de a incheia a doua perioada legislativa, el a fost rugat de presedintele Jimmy Carter sa fie consilier si Director al Operatiunilor Guvernamentale ale Departamentului Energiei.

In pozitia sa de antreprenor Jim a construit si vandut cu succes doua corporatii si este fondatorul si actualul Presedinte de Consiliu (de conducere) al celei de-a treia.

(Traducere in Limba Romana –  Carmen Rivalet)

Posted in Blog Respiratia Constienta and tagged , , , .